Al doilea succes consecutiv pentru alb-albaștri!

Echipa noastră a înregistrat astăzi al doilea succes consecutiv din play-out-ul Ligii a 2-a, impunându-se în deplasare, scor 3-1, în disputa cu CSM Slatina, din etapa a 5-a. Deciși să tranșeze rapid soarta partidei, alb-albaștrii au deschis scorul după doar un minut și 20 de secunde. Cosmin Bîrnoi a pătruns pe partea stângă, l-a servit perfect pe Ilie Damașcan în fața porții și mijlocașul nostru a trimis pe lângă portar, din 8 metri. Elevii lui Ianis Zicu au continuat să atace și Robert Băjan a fost la un pas să dubleze avantajul în minutul 12, dar șutul său dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri a fost respins de portar de lângă bară. Presiunea pusă la poarta gazdelor a mai adus câteva ocazii mari, cele mai importante fiind ratate de Robert Silaghi, șut pe lângă poartă din centrul careului, și Ilie Damașcan, șut la colțul lung blocat de portar. Contrar cursului jocului, CSM Slatina a înscris la primul șutul pe poartă. Defensiva noastră nu a reacționat la o centrare simplă, iar Doman a trimis cu capul în plasă, profitând de ieșirea portarului Ștefan Fara, în minutul 33. Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, băieții noștri revenind rapid la conducere pe tabela de marcaj. Robert Silaghi a recuperat o minge în careul advers, i-a pasat lui Andrei Banyoi și atacantul de 20 de ani a înscris cu un șut pe lângă portar, în minutul 35. Până la pauză, CSM Slatina a reușit să mai trimită o dată mingea în poarta noastră, prin Toma, după o lovitură liberă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Startul reprize secunde a fost unul mai liniștit, astfel că prima oportunitate importantă a venit abia în minutul 63, când mingea trimisă de Cosmin Bîrnoi a fost deviată de un fundaș peste transversală. Un minut mai târziu, același Cosmin Bîrnoi a șutat periculos la colțul lung, însă puțin pe lângă poartă. Diferența s-a majorat în minutul 75, la capătul unui contraatac rapid, Ilie Damașcan făcând dubla cu un șut din marginea careului mic, după o pasă perfectă primită de la Vlad Rusu. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos, astfel că echipa noastră obține 3 puncte importante și își consolidează prima poziție în clasamentul Grupei A din play-out.

Au jucat pentru FC Farul: Fara – Băjan, I. Ursu, Antoche, D. Panait (58 Carabela) – Cruceru (58 Greu), Cărăruș – Damașcan, Silaghi (78 Pelivan), Bîrnoi (70 Măzărache) – Banyoi (70 Vl. Rusu).

Ianis Zicu: “Trebuie să continuăm pe acest drum!”

La finalul partidei, Ianis Zicu și-a lăudat elevii pentru atitudinea și determinarea arătată pe teren. “O partidă care la prima vedere părea ușor de câștigat, dar, așa cum am spus, trebuia să fim motivați și concentrați. Lucrurile astea le-au făcut toți băieții care au intrat astăzi pe teren. Și-au dat seama că pentru a forma o stare de spirit și a pregăti fiecare meci care urmează, fie că ne aflăm la Farul sau nu, trebuie să ne formăm această mentalitate de învingători și să câștigăm fiecare partidă. Mă bucur că am reușit să obținem cele trei puncte, pentru că trebuie să continuăm acest drum. Mai sunt două meciuri pe care încercăm să le câștigăm și să încheiem sezonul cu fruntea sus. Cu toate că și la încheierea sezonului regular puteam să ținem pieptul în față și fruntea sus, pentru că am luptat și am fost la un gol diferență, la un rezultat pozitiv de a intra în play-off. A fost o partidă pe care am dominat-o, așa cum a fost și cea de la Slatina dinaintea încheierii sezonului regular, pentru că și atunci am controlat jocul. Un teren foarte bun și țin să-i felicit pe cei care au grijă de gazonul stadionului din Slatina. Terenul arată foarte bine, se poate pasa, se poate construi și poți să-ți asumi riscuri mai mari. Când terenul este bun, ai control asupra mingii, poți să te informezi mai mult și să fii atent în mai mare parte la adversar decât la minge”, a spus antrenorul nostru, care speră că seria victoriilor va continua săptămâna viitoare la duelul cu Universitatea Cluj: “Ne-am distanțat la trei puncte de locul 2 și jucăm cu U Cluj meci direct acasă. Sperăm să facem un joc bun și să reușim să câștigăm și această partidă”.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *