Alb-albaștrii au încheiat sezonul regular pe locul 7

Echipa noastră a terminat sezonul regular cu 32 de puncte, clasându-se pe locul 7, la egalitate cu ocupantele locului 5, AFC Csikszereda, respectiv 6, ASU Poli Timișoara. În ciuda unui program dificil, cu 8 meciuri în deplasare și 11 pe teren propriu, alb-albaștrii se clasau pe locul 3 în clasamentul Ligii a 2-a înaintea ultimei etape. Din păcate, același program stabilit la startul campionatului a făcut ca alb-albaștrii să nu evolueze în runda finală. În aceste condiții, elevii lui Ianis Zicu au fost nevoiți să aștepte rezultatele contracandidatelor, dar șansa nu a fost de partea noastră. Astfel, în urma departajării conform regulamentului ROAF, care a luat în calcul rezultatele din meciurile directe ale echipelor aflate la egalitate de puncte, FC Farul Constanța a fost prima sub linia play-off-ului. Clasamentul între cele patru echipe aflate la egalitate de puncte: 1. AFC Csikszereda 7p, 2. ASU Poli Timișoara 6p, 3. FC Farul Constanța 3p, 4. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 1p.

Luni se stabilește programul din play-out

Alb-albaștrii vor evolua în continuare în play-out, unde cele 14 echipe vor fi împărțite în două grupe de câte 7 echipe. Echipa noastră va evolua în aceeași grupă cu FC Metaloglobus București, Universitatea Cluj, Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina și Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2. Fiecare echipă își va păstra numărul de puncte acumulate în sezonul regulat, clasamentul arătând astfel: 1. FC Farul 32p, 2. FC Metaloglobus 30p, 3. U Cluj 28p, 4. Comuna Recea 23p, 5. Ripensia 22p, 6. CSM Slatina 15p, 7. Pandurii 13p. Tragerea la sorţi a programului din play-out va avea loc luni, 29 martie, de la ora 11.00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

 

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *