Alb-albaștrii vin cu 3 puncte de la Slobozia!

Echipa noastră a obținut al doilea succes în deplasare din acest sezon al Ligii a 2-a, impunându-se clar, cu 2-0, în fieful celor de la Unirea Slobozia, în partidă restanță din etapa a 5-a, disputată astăzi. După un start de tatonare, alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 12, la prima ocazie importantă. Aflat la primul joc de la revenirea la Constanța, Robert Băjan a centrat perfect de pe partea dreaptă, Andrei Banyoi a reluat excelent cu capul, mingea a lovit transversala, i-a revenit și atacantul în vârstă de 20 de ani a reluat la vinclu. Primul său gol pentru FC Farul la primul meci ca titular. Gazdele au încercat să reacționeze rapid, aruncând mingea în careul nostru, dar următoarea mare ocazie a venit tot la poarta Unirii. În minutul 24, căpitanul Paul Antoche a urcat în ofensivă și a șutat puternic de la 25 de metri, dar portarul ialomițean a respins de la vinclu. Patru minute mai târziu, portarul nostru, Cosmin Dur-Bozoancă, a avut o intervenție spectaculoasă, deviind în transversală la lovitura de cap expediată de Ibrian. Diferența de pe tabela de marcaj s-a majorat în minutul 33, după o nouă incursiune a lui Robert Băjan pe partea dreaptă, centrarea acestuia fiind reluată cu capul, din plonjon, de Antonio Cruceru, din 8 metri. Cu trei minute înainte de pauză, gazdele au beneficiat de o lovitură indirectă de la 15 metri, după o eroare comisă de portarul nostru, dar șutul lui Adăscăliței a trecut pe lângă poartă.

Repriza secundă a debutat cu un asalt al Unirii, care a abuzat de centrări, respinse fără mari probleme de fundașii noștri. Cea mai importantă ocazie a apărut în minutul 56, dar Cosmin Dur-Bozoancă a reușit să respingă în corner șutul în cros trimis de Trucă. În schimb, pe contraatac, Simon Măzărache a scăpat singur cu portarul, după o pasă excelentă venită de la Andrei Banyoi, dar a întârziat să șuteze și a fost blocat de goalkeeperul advers. Situația s-a inversat în minutul 72, când Simon Măzărache a centrat în careul mic, Andrei Banyoi a reluat în transversală, de unde mingea a ricoșat în aproprierea liniei porții. Alb-albaștrii au cerut gol, însă centralul a lăsat jocul să continue. În ultimul sfert de oră, gazdele au atacat cu disperare, dar acțiunile lor s-au lovit de intervențiile fundașilor noștri și de paradele lui Cosmin Dur-Bozoancă. Astfel, scorul a rămas neschimbat, iar elevii lui Ianis Zicu au obținut o victorie importantă în lupta pentru calificarea în play-off.

Pentru FC Farul au evoluat: Dur-Bozoancă – Băjan, Antoche, I. Ursu (82 Lică), D. Panait – Cruceru (58 Greu), Cărăruș, Fl, Bălan, Bîrnoi (68 Al. Stoica) –  Banyoi, Măzărache.

“Mă bucur că băieții au reacționat foarte bine!”

La finalul partidei, Ianis Zicu și-a felicitat elevii pentru atitudine și pentru efortul depus la Slobozia. “A fost o partidă foarte grea, împotriva unei adversar care câștigase ultimele două partide, dar mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după trei meciuri fără victorie. Am reușit să deschidem scorul repede, am fost echipa care a pus presiune în prima repriză. Am marcat și golul al doilea, apoi Slobozia a avut câteva ocazii ca să intre în joc, dar am menținut avantajul până la finalul primei reprize. După pauză, cred că am mai fi putut marca și să câștigăm la o diferență mai mare, dacă am fi judecat mai lucid unele faze. Nu am făcut schimbări în echipa de bază, toți jucătorii fac parte din lotul Farului, iar pentru mine toți sunt titulari și toți sunt importanți. Unii joacă din primul minut în unele meciuri, alții în altele. Cei care se antrenează și sunt dedicați sută la sută, mai devreme sau mai târziu primesc șansa aceasta”, a spus antrenorul nostru, care se concentrează deja pe următorul meci, cel cu Turris Turnu Măgurele, programat sâmbătă, de la ora 12, pe teren propriu, în etapa a 8-a a Ligii a 2-a: “Nu știu dacă suntem sau nu în zona de play-off, este doar începutul campionatului, iar ceea ce mă interesează este să ne recuperăm fizic cât mai repede. Băieții au alergat foarte mult și avem doar două zile la dispoziție până la următorul joc”.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Foto: Petronel Tudor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *