La conferința de presă a FC Farul, susținută înaintea meciului cu Ripensia Timișoara, programat vineri, de la ora 11.00, pe teren propriu, în etapa a 38-a a Ligii a 2-a, au participat antrenorul Petre Grigoraș și jucătorul Marius Fotescu.

Marius Fotescu: “A fost un sezon greu, dar am reușit să trecem cu brio peste obstacole și ne-am salvat matematic de la retrogradare. Mâine avem un meci important, pentru că suntem profesioniști, ne facem treaba până la capăt, indiferent de situație și trebuie să câștigăm. Nu știm ce va fi sezonul viitor. Astăzi a venit domnul Ciprian și ne-a spus că este o situația foarte grea și că încă nu ne poate da nici dânsul un răspuns, că suntem liberi să discutăm cu orice echipă. Este o situație foarte grea pentru noi, pentru că luăm vacanță și mergem acasă practic fără niciun ban. Sunteți, supărați și dezamăgiți, pentru că am avut promisiuni din partea clubului, iar acum a venit ziua să plecăm acasă și nu ni se dau banii. Am muncit, am fost uniți, am câștigat meciuri și ne-am salvat de la retrogradare, iar acum mergem la familiile noastre fără bani în buzunare. Sper să se rezolve, am încredere în domnul Ciprian și toată lumea din acest club. Avem nevoie de toată lumea să vină lângă echipă”

Conferință de presă 30.05.2019
Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Petre Grigoraș: “Situația nu a fost roz niciodată, știți foarte bine de unde am plecat. A fost un proiect mai vechi, inițiat de suporteri, au ajuns până la o anumită limită, când, normal, aveau nevoie de ajutor. S-a promovat, au început sezonul Ligii a 2-a, dar și-au dat seama că echipa nu mai putea să continue dacă nu venea Ciprian. Am continuat până în iarnă în condiții grele, apoi s-a făcut o schimbare masivă de lot, echipa s-a consolidat și trebuie să-i felicit pe jucători pentru caracterul lor și tot ce au făcut în această perioadă, chiar dacă situația nu a fost roz. Ciprian a venit pentru că echipa s-ar fi desființat sau ar fi mers pe un drum foarte, foarte greu, dar este clar că singur nu ar fi putut să facă mare lucru și a avut promisiunea autorităților locale că ne vor ajuta pe noi, Farul, echipa fanion a orașului. Așteptam acel moment din clipă în clipă, încă din iarnă, în ianuarie, februarie, marie, aprilie, mai, dar iată că s-a ajuns la finalul sezonului. Ce să le mai spun acestor băieți care au dat dovadă de mare caracter și loialitate față de club? Ar trebui să țin o conferință de presă de vreo trei ore ca să mulțumim autorităților locale de pe unde ne-am antrenat, la Basarbi, Techirghiol, Valu lui Traian, Poarta Albă, să mulțumim lui Akan, care ne-a ținut la hotel, pentru că aici, la stadion, nu am avut nici apă caldă, nici căldură, nu am mai făcut o sală de forță sau un bazin cu apă caldă de vreo trei luni. Am făcut sacrificii mari și eu, și stafful, și jucătorii, nu am ținut cont de nimic, crezând că promisiunile lor se vor transforma în realități și, măcar în ceasul al doisprezecelea, la îndeplinirea obiectivului, să-și primească fiecare drepturile, să plece acasă la familii mulțumiți că rodul muncii lor a fost răsplătit cât de cât. Pâna la urmă, cine este Farul Constanța? A cui este echipa asta, ai cui sunt cei 300 de copii care se antrenează în condiții mizere, pe un teren execrabil, ca și noi? Chiar nu se poate face nimic pentru acest club? Dacă s-au făcut promisiuni, de ce nu s-au ținut de cuvânt? Sunt dezamăgit pentru că am sperat, am crezut, am făcut tot posibilul și am fost condamnat nevinovat pentru anumite lucruri de unele persoane, chiar și din apropierea clubului. Pentru ce am făcut eforturile, ce se va întâmpla cu echipa? Ce să le spun acesot jucători? Îmi pare rău, asta a fost și la revedere? Foarte urât, nu am crezut că se va ajunge în situația asta pentru că au fost promisiuni solemne, ferme, chiar în vestiar, iar băieții sunt cei care au primit informațiile că totul va fi în regulă și își vor primi banii. Că ne vom primi banii, că și eu sunt în aceeași situație. Nu am înțeles de ce aceste promisiuni nu au fost duse la bun sfârșit, pentru că nu este echipa mea, este echipa fanion a Constanței, la anul sărbătorește 100 de ani. Este păcat!”