Declarații înaintea meciului cu Unirea Slobozia

Declarațiile antrenorului nostru, Ianis Zicu, și căpitanului echipei noastre, Paul Antoche, înaintea meciului cu Unirea Slobozia, programat miercuri, de la ora 15.00, pe stadionul „1 Mai”, în etapa a 5-a a Ligii a 2-a.

Ianis Zicu: “Jucătorii mei vor fi pregătiți să arate că merită să îmbrace tricoul Farului”

 • Ianis, deplasare la Slobozia, într-un moment, așa cum spuneai, al adevărului.
 • O deplasare foarte grea. Din păcate, nu am putut să jucăm în etapa în care eram programați, este considerată o restanță. Ținând cont de situația pe care o avem în clasament, suntem obligați să câștigăm. Pregătim acest meci cu maximă seriozitate și, cred eu, băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism, de seriozitate și să conștientizeze momentul, pentru că nu ne permitem niciun pas greșit.
 • Duminică nu am jucat. Contează această pauză de 10 zile?
 • Din păcate, în ultimele trei săptămâni, am avut o perioadă nefastă cu situația celor infectați cu COVID și nu am jucat în etapa respectivă. Apoi am jucat acasă, iar nu am jucat acum, așa că avem o lipsă de meciuri oficiale, dar trebuie să o transformăm în dorința de a juca și a ne bucura de moment pentru a obține victoria.
 • Unirea Slobozia este nou promovată și totuși a avut rezultate foarte bune.
 • Din punctul meu de vedere, Slobozia este favorită mâine, pentru că a arătat foarte bine în ultimele meciuri, are mai multe puncte decât noi în clasament și trebuie să fim pregătiți de o partidă foarte grea, pentru că ei își doresc să continue seria aceasta bună și să arate că se pot bate pentru locurile din față.
 • Clasamentul este un pic buversat de aceste amânări și neprogramări. Cum ți se pare ceea ce se întâmplă în Liga a 2-a?
 • Am spus de când a început sezonul că va fi complicat pentru orice echipă, o să apară tot felul de probleme. Important este ca fiecare jucător să dea maximum, să fie pregătit să intre atunci când va fi titular și să arate că are valoare. În această perioadă, toți jucătorii sunt foarte importanți și cred că jucătorii mei au înțeles acest lucru și mâine vor fi pregătiți să arate că merită să îmbrace tricoul Farului și își doresc să obțină rezultate bune.

Paul Antoche: “Este un moment pe care trebuie să-l gestionăm neapărat în favoarea noastră”

 • Paul, o deplasare la Slobozia, un meci important ținând cont de situația din clasament. Cum crezi că o să fie?
 • Avem această restanță, un meci care nu s-a disputat din motivele știute. Am trecut peste ele, toți băieții sunt sănătoși. Am avut o perioadă de zece zile, pentru că s-a amânat și meciul de la Târgu Jiu, am avut timp să ne punem la punct cu pregătirea și cu tot ce ne trebuie și mergem la Slobozia să câștigăm pentru că avem nevoie mare de trei puncte, să revenim acolo, în față.
 • Ianis a spus că este un moment al adevărului, că să știți unde vă aflați.
 • Este un moment foarte important, pe care trebuie să-l gestionăm neapărat în favoarea noastră. Ați văzut rezultatele din ultima perioadă, au fost tot felul de surprize. Trebuie să facem neapărat 10 puncte, iar cu 10 puncte vom fi din nou în față. Avem și un meci mai puțin disputat și cred că dacă legăm două victorii vom fi din nou în primele șase locuri.
 • Unirea Slobozia a început bine acest sezon, chiar dacă este o nou promovată.
 • Anul trecut, Turris, care venise din Liga a 3-a, a fost la trei secunde promovare. Nu cred că acest factor influențează rezultatul sau constanța unei echipe, ci felul în care te pregătești și tratezi meciurile. Știm că vom avea un adversar dificil, care nu a pierdut niciun meci acasă și care ne va pune probleme Dar, suntem pregătiți și ne dorim foarte mult victoria.
 • Cum ți se pare până acum acest sezon de Liga a 2-a?
 • Situația care este, cu acest virus, face ca multe meciuri să se amâne, să fie dat clasamentul peste cap. Sunt echipe cu două sau trei meciuri mai puține, dar am văzut că s-au reprogramat toate partidele și, probabil că la final, în iarnă, când se termină acest tur vom avea toți același număr de meciuri și clasamentul va fi cel real.
 • Ești căpitanul echipei, este un moment mai delicat. Ce le transmiți suporterilor?
 • Am avut trei meciuri în care nu am reușit să adunăm decât un punct, știm cu toții că nu am avut o perioadă foarte bună, dar suntem conștienți că trebuie să strângem rândurile și să adunăm victoriile, pentru că timpul trece, etape se vor împuțina și ne va fi din ce în ce mai greu să prindem play-off-ul.

Urmăriți declarațiile în integralitate mai jos:

 

[yotuwp type=”videos” id=”skRNJxgc5KI” ]

 

[yotuwp type=”videos” id=”2Y6fxAuvI8w” ]

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *