“Trebuie să încheiem sezonul cu fruntea sus!”

Declarațiile antrenorului nostru, Ianis Zicu,  înaintea primului meci din play-out-ul Ligii a 2-a, cu Ripensia Timișoara, programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul din strada Primăverii.

  • Ianis, finalul de sezon regular nu ne-a trimis, din păcate, acolo unde ne doream. Suntem primii sub linia play-off-ului.
  • Din păcate, am terminat la egalitate de puncte cu echipele cu care am avut rezultate mai puțin bune. Nu am avut șansă în multe momente din acest sezon. Nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul și lucrul acesta mă apasă, mă doare, și pe mine, și pe jucători, îi văd afectați. Cred că meritam să fim în primele șase locuri la cum a arătat echipa în acest sezon. Din păcate, nu am reușit acest lucru, dar trebuie să mergem înainte, nu avem ce face, trebuie să încheiem sezonul cu fruntea sus. Să mergem pe această linie, avem cinci meciuri consecutive în care nu am pierdut, este cea mai lungă serie a noastră fără înfrângere în campionat și sper să o continuă în acest play-out, care începe sâmbătă.
  • A fost un sezon atipic, fără tur și retur, cu probleme legate de cazurile de COVID-19, dar și cu altfel de probleme, cum au fost cele de arbitraj, care au influențat rezultatele finale ale unor meciuri importante.
  • A fost o perioadă delicată, grea, pe care am gestionat-o cât am putut de bine și am folosit jucătorii pe care îi aveam la dispoziție. Am pierdut două meciuri în finalul anului trecut, când eram cu 11 jucători, mă refer la partida de acasă cu Miercurea Ciuc și cea de la Ripensia. De acolo, lucrurile s-au complicat un pic și trebuia ca în acest final de campionat să câștigăm un meci dintre cele de la Slatina și Craiova. Nu am reușit la Slatina, unde a fost arbitrajul care a fost, iar la Craiova rezultatul putea să fie în favoarea noastră dacă reușeam să marcăm la ocaziile de pe final. Dar, până la urmă, aceasta este situația, trebuie să o acceptăm, să fim bărbați, să înțegem că în timpul sezonului, câteodată, trebuie să fim mai concentrați și să facem lucrurile mai responsabil, pentru că niciodată acele momente nu se mai întorc. Și depinzi, așa cum am depins și acum, de un singur punct, pe care dacă l-am fi obținut într-o deplasare sau la un meci pe care l-am pierdut acasă, am fi fost în play-off. Cu toate astea, trebuie să fim puternici, să câștigăm prima partidă din play-out ca să ne asigurăm prezența în Liga a 2-a și la anul.
  • Obiectivul pentru play-out este primul loc?
  • Obiectivul este, prima oară, să te salvezi matematic de la retrogradare, pentru că trebuie să fii concentrat. Venim după un obiectiv ratat și este mai greu. Cei care se bat pentru evitarea retrogradării sunt mai concentrați, iar noi trebuie să lăsăm deoparte ceea ce s-a întâmplat și să arătăm că suntem fotbaliști, suntem jucători care ne dorim mai mult. Noi, ca antrenori, trebuie să fim capabili să-i motivăm pe jucători pentru că lucrul acesta trebuie să primeze în acest moment.
  • Primul meci este sâmbătă, cu Ripensia. Este de luat o revanșă pentru ce s-a întâmplat în iarnă?
  • Nu cred că trebuie să ne luăm revanșa, ci trebuie să câștigăm pentru a fi liniștiți în următoarele cinci partide. Jucăm cu echipa care se află pe loc de baraj, sunt 10 puncte între noi și ei. Dacă vom câștiga, vor fi 13 puncte, cu alte 15 rămase în joc, și cred că atunci lucrurile vor fi sută la sută rezolvate.
  • Vei încerca să folosești toți jucătorii și pentru a pregăti sezonul viitor? Și tu, personal, ți-ai făcut planuri de viitor?
  • Nu, deocamdată ne dorim să îndeplinim acest obiectiv și voi folosi echipa cea mai bună. Nu mi-am făcut încă planuri de viitor, o să vedem ce urmează. Contractul meu expiră în această vară, până atunci sunt obligat să dau tot ce am mai bun pentru această echipă și vom vedea ce va decide clubul în continuare și ce urmează.

Urmăriți declarațiile în integralitate mai jos:

 

[yotuwp type=”videos” id=”jpfSfdFJVPE” ]

 

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *