Împreună pentru Farul, Uniți pentru Constanța!
Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Constanța își unește forțele pentru a readuce FC Farul în elita fotbalului românesc! În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, Ciprian Marica, Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, au anunțat încheierea unui parteneriat pentru susținerea echipei fanion a constănțenilor. Astfel, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța vor susține FC Farul financiar, dar și din punct de vedere al infrastructurii, scopul final fiind revenirea în Liga 1. În plus, a fost prezentată noua strategie de marketing, realizată de Lorand Balint, Managing Director at Publicis Sport & Entertainment.

Ciprian Marica: “A fost un an greu, în care ne-am luptat pe toate fronturile, de la tot ceea ce înseamnă organizare la lupta din teren, pentru a ne îndeplini obiectivele, principalul fiind menținerea în Liga a 2-a. Organizarea clubului arată cu totul altfel astăzi, încerc și fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru a atrage lângă mine oameni competenți, independenți, care să se pună în slujba sportului și, implicit, a fotbalului. Avem aproape 400 de copii la centrul nostru și ne dorim ca acest număr să crească. Pe linia de marketing și management am deschis magazinul online și site-ul clubului, suntem prezenți în social media. Iar astăzi am primit licența pentru noul sezon al ligii a 2-a. Sunt și lucruri pe care nu le-am reușit. Unul este de a construi un club pe piloni sănătoși, am fost singurul susținător în acest an și nu aceasta este filosofia mea de a încerca să construiesc ceva. Nu-mi doresc să fiu patronul Farului, ci unul dintre pilonii de susținere ai acestui club de tradiție al Constanței. Încă un punct este acela de a crea condiții ideale atât pentru copii și juniori, cât și pentru echipa mare. Stadionul este al punct slab, însă sunt planuri în privința infrastructurii. Ne dorim un proiect pe termen mediu și lung, în care această echipă să fie bazată pe niște piloni solizi, așa cum sunt Primăria și Consiliul Județean, dar ne canalizăm eforturile și pentru a atrage alături de noi mediul privat. Lucrurile nu au stat atât de rău. De exemplu, Farul a făcut deplasările cu avionul și s-a stat la hoteluri de patru stele. Faptul că au fost și sunt niște restanțe, mi-l asum. Nu le-am putut achita în cel mai scurt timp, dar vă asigur că nu au fost întârzieri de trei luni așa cum se mai întâmplă prin fotbalul românesc. Voi duce la zero aceste datorii pentru a avea un start de sezon așa cum trebuie din toate punctele de vedere. Este sarcina noastră să construim un buget și vă asigurăm de cele mai bune intenții, transparență, profesionalism. Îmi doresc să jucăm la anul în prima ligă, dar vreau să fiu realist. Voi face tot ce depinde de mine să se lupte la promovare, să avem o echipă solidă”

Decebal Făgădău: “FC Farul este o prioritate pentru noi, mai ales că împlinește anul viitor 100 de ani. Într-un termen foarte scurt, voi propune Consiliului Local ca Municipiului Constanța să devină membrul al clubului. Semnalul de astăzi este unul de susținere și mi-aș dori să fie unul de coagulare, pentru că orașul are un potențial uriaș. După ce se va depune proiectul de către FC Farul, se va vedea sprijinul concret. Investiții pentru buna funcționare a stadionului, degeaba finanțezi o echipă dacă nu ai unde să joci, investiții în spațiile anexe și parteneriatul pe care Municipalitatea îl poate aduce cu mediul de afaceri, cu mediul universitar și toate celelalte cluburi sportive. Ne dorim cu toții să promovăm în Liga 1! Vreau să adresez un mesaj de încredere pentru jucători și personalul tehnic: gâlceava la Constanța s-a terminat! Veniți, este liniște, stabilitate. Vremurile de reașezare s-au terminat, acum construim. Altfel nu am fi fost aici! Există contract, există dorință și nu se amestecă nimeni din afara sportului.

Marius Horia Țuțuianu: “De când a venit Ciprian la Constanța, l-am susținut și i-am spus că facem totul pentru ca echipa fanion a orașului să nu moară. Știu că nu i-a fost ușor, dar prin întâlnirea de astăzi ratificăm un lucru: autoritățile județene și Municipalitatea susțin echipa Farul. Anul trecut am susținut grupele de copii și o vom face și anul acesta. Sper ca Farul să revină ceea ce a fost și mai mult decât atât. Sper ca la anul, la sărbătorirea celor 100 de ani de la înființarea, să ne bucurăm de reușita de a fi în Liga 1. Vreau să fie un semnal clar pentru toți constănțenii că ne vom implica și vom sprijini Farul. Vorbim despre infrastructură și finanțare. Vom analiza la Consiliul Județean oportunitatea de a deveni membri ai clubului”

Lorand Balint: “Încă de la primele discuții la Constanța, s-a pus problema cum reușim să facem clubul atractiv pentru companii să vină alături și să ne susțină. Am avut toată deschiderea autorităților în a gândi un model inovativ la nivelul României, care vine și dă puternic imbold clubului. La nivelul popular, să-i spunem pește și undiță. Clubul primește pește pentru a-și desfășura activitatea, dar și undiță pentru a fi capabil să prindă pește de unul singur. Autoritățile locale oferă sprijinul clubului pentru a promova parteneriatele dincolo de stadion. Vom face puncte de joacă gândite special pentru a aduce fotbalul, clubul și partenerii în comunitate. Vom fi prezenți în autobuzele noi și moderne din transportul în comun din Constanța. Am realizat o cercetare la nivelul județului Constanța și 81 la sută dintre constănțeni simt că Farul este echipa fanion a județului”