“Planul de a ajunge în Liga 1, acolo unde ne este locul, continuă!”

Managerul clubului nostru, Tiberiu Curt, a vorbit pe larg despre finalul nefericit al luptei pentru accederea în play-off-ul Ligii a 2-a, despre obiectivul din play-out, despre situația actuală a clubului din punct de vedere administrativ și despre planurile de viitor ale alb-albaștrilor.

  • Final de sezon regular. Din păcate, nu s-a încheiat așa cum ne doream cu toții.
  • Da, din păcate nu a ieșit așa cum ne doream cu toții. Am sperat până în ultima clipă că rezultatele ne vor oferi șansa să mergem în play-off. Așa este în sport, trebuie să știi și să câștigi, și să pierzi. De data asta, noi am pierdut, însă, chiar dacă am fost cu toții puțin triști după aflarea rezultatelor, încă de ieri am discutat cu Ciprian și cu Ianis ceea ce avem de făcut pe viitor. Concluzia este că încercăm să luăm lucrurile bune care s-au întâmplat la această echipă, parcursul destul de bun de-a lungul campionatului, și vrem să continuăm această serie de rezultate bune din acest an și în play-out. În acest sens, ne-am fixat ca obiectiv câștigarea play-out-ului. Vrem să demonstrăm că meritam să fim în primele șase echipe și că această echipă va continua să crească pentru a ajunge în sezonul viitor să tragem cu șanse și mai mari la promovare. Asta ne dorim, vrem să luăm lucrurile pozitive. Am analizat ceea ce am făcut bine, am analizat ce am făcut greșit. Toți am dat sută la sută, nu avem ce să le reproșăm nici jucătorilor, nici antrenorului, nici colegilor mei din club. Ne-am confruntat și cu unele lucruri care nu au ținut de noi, cum au fost cazurile de COVID-19 din finalul anului trecut. Acestea și-au pus amprenta asupra rezultatelor echipei, din cauza numeroaselor absențe. Și să nu uităm despre problemele legate de arbitraje, care au influențat rezultatele unor partide și care ne-au privat de puncte importante, puncte care ne-ar fi adus în fruntea clasamentului la finalul sezonului regular. Din păcate, anul acesta nu s-a putut, dar sunt convins că anul viitor o vom face.
  • Va continua proiectul pe termen lung?
  • Sigur că da. Acel plan pe care l-am avut, de a ajunge în prima ligă și de a face performanță acolo, merge în continuare. Nu s-a schimbat absolut nimic. Ceea ce mă bucură este faptul că toată lumea în oraș ne-a felicitat, toată lumea a încercat să ne consoleze după ratarea acestui obiectiv, simt că percepția asupra clubului în oraș este total schimbată față de acum doi ani, de când am preluat echipa. Lumea este mult mai aproape, știe mult mai multe lucruri despre ce se întâmplă în cadrul echipei, este mult mai interesată de noi, și asta îmi dă semne că ceea ce am făcut până acum la nivel administrativ și sportiv începe să dea roade. Din păcate, așa este în sport, cineva trebuie să câștige, cineva trebuie să piardă, însă consider că este un drum pe care trebuie să-l facem, să ni-l asumăm, și trebuie să muncim cu toții în continuare, poate și mai mult, pentru a ajunge în Liga 1, acolo unde ne este locul. De asemenea, aș vrea să specific un alt lucru, care ține de partea administrativă, și pe această cale vreau să-mi felicit toți colegii, cu care lucrăm zilnic împreună la club. Am primit felicitări pentru dosarele de licențiere pentru Liga 1 din partea firmei care a făcut audit și este acreditată de către federație, pentru ce conțin aceste dosare, pentru acuratețea documentelor, pentru faptul că, în acest moment, clubul are zero datorii față de jucători și staff, către autoritățile fiscale. Am depus dosarul și pentru clasificarea Academiei, unde, la fel, am primit felicitări, și din partea reprezentatului federației care a fost prezent la Constanța, pentru numărul de copii legitimați, care a ajuns la aproape 470 de sportivi, pentru dezvoltarea continuă și multitudinea de activități desfășurate și parteneriate, pentru implicarea în educație școlară a copiilor și juniorilor. Lumea începe să-și dea seama că aici se face un lucru corect și profesionist și asta nu poate decât să ne bucure. Așa cum spuneam în urmă cu un an, este foarte important pentru noi să punem niște baze aici. Cred că am pus deja aceste baze, suntem un grup unit, toți punem umărul pentru binele clubului și, având o fundație dură și stabilă putem să clădim în continuare pentru ca echipa să obțină rezultate și pe plan sportiv.
  • Va fi folosit acest play-out pentru a construi pentru sezonul viitor?
  • În primul rând, obiectivul în play-out va fi să câștigăm toate meciurile. Bineînțeles că vom încerca și să practicăm un fotbal cât mai bun și să pregătim sezonul următor, însă obiectivul principal rămâne același.
  • Toată lumea se întreabă dacă Ianis Zicu va continua.
  • Chiar ieri am avut o întrevedere cu el și Ciprian și ne dorim să continuăm în aceeași formulă. Însă, aceste lucruri depind și de stabilitatea pe care o vom avea în viitor și de sprijinul autorităților locale, al firmelor cu care am avut contracte, pentru a ne creiona un buget și a avea premisele pentru a trage la promovare și în sezonul următor. Deocamdată, suntem într-o fază incipientă, le-am discutat, știm ce avem de făcut. Noi suntem adepții stabilității la nivel de staff tehnic, am fost foarte mulțumiți de activitatea depusă până acum și suntem convinși că, în aceeași formulă, vom ajunge acolo unde ne este locul.

 

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Un secol de fotbal constănțean…FARUL CONSTANȚA”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța în cadrul programului “Promovarea Sportului de Performanță”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *